Măsuri concrete luate de Guvernul PNL pentru pacienți

George Stângă, președinte PNL Galați: Măsuri concrete luate de Guvernul PNL pentru pacienți!

Pandemia care a afectat și România a determinat o schimbare a vieții noastre la 180 de grade. S-au căutat noi și noi modalități prin care lucrurile să se simplifice, birocrația să fie eliminată, iar riscul infectării populației să fie cât mai redus. Nu doar în sistemul public, ci și în sistemul sanitar s-a încercat o simplificare a procedurilor.

Una dintre măsurile recent adoptate de Guvernul PNL vine în sprijinul pacienților. Medicii de familie vor putea să inițieze tratament specific și fără o scrisoare medicală din ambulatoriu. Aceasta este hotărârea adoptată de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Hotărârea este aplicabilă până pe data de 30 septembrie. Astfel, medicii de familie pot iniția tratament specific și în absența unei scrisori medicale emise de medicul din ambulatoriul de specialitate. De asemenea, documentele necesare la casele de asigurări de sănătate pentru obținerea unor drepturi pot fi transmise prin mijloace electronice.

Serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază, acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate, pot fi efectuate și de la distanță, prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultații/oră.

O altă prevedere a hotărârii Guvernului vizează utilizarea cardului național de asigurări de sănătate. Pentru a limita riscul iminent asupra stării de sănătate a populației, în asistența medicală primară și în asistența medicală ambulatorie de specialitate nu va fi utilizat cardul național de asigurări de sănătate până la data de 30 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *