Mașinăria de propagandă a PSD s-a pus în mișcare !

Mașinăria de propagandă a PSD s-a pus în mișcare și vrea să discrediteze planul economic al Guvernului PNL!
Asta a înțeles PSD să facă. Pe de o parte e vorba despre frustrarea de a nu mai fi la guvernare, pe de altă parte disperarea că românii nu cad pradă minciunilor și manipulărilor publice ale PSD și sateliților săi.
Planul de relansare economică prezentat de Guvernul PNL este un plan de modernizare a României. Este exact planul care ne-a lipsit în ultimii ani. Este planul care construiește o Românie puternică, o Românie cu școli și spitale moderne, o Românie care generează locuri de muncă în mediul privat, o Românie în care străzile și autostrăzile sunt în rând cu cele europene.
Aud din partea propagandiștilor pesediști că acest program ar fi fost copiat după programele lor. Cât tupue! Cât de jenanți și penibili să fie!?
Ieri v-am prezentat planul economic al PNL. Azi aș vrea să demontez minciunile PSD-ului.
Să o luăm pe rând!
1) Starea autostrăzilor promise de PSD după trei ani de guvernare, așa cum le-a găsit PNL când a venit la guvernare:
a) în trei ani de guvernare PSD s-au deschis circulației aproximativ 94 de km de autostradă, dar toate pe tronsoane începute anterior!
b) „Autostrada Unirii” – A8 Iași-Târgu Mureș – cea pe care toate județele din Moldova o așteaptă era în aer. Mai mult, CNAIR a făcut chiar pași înapoi când în 2018 a reziliat un studiu de fezabilitate.
c) Autostrada Comarnic – Brașov – A3 – doar 6,5 km erau în lucru lângă Râșnov, un lot lansat încă din 2015!!!
Și mai e o categorie aici: alte proiecte! În cazul acestora licitațiile au fost dezastruoase și au trebuit relansate procedurile. De ce? Pentru că pesediștii erau mai mult interesați de propriile buzunare.
2) Epopeea spitalelor regionale
Ni s-a promis în 2016 că în România vor fi construite 8 spitale regionale! Câte au fost construite de PSD? ZERO!!!
Toate spitalele regionale promise au rămas pe hârtie trei ani. Construcția celor 8 spitale regionale ar fi trebuit să înceapă în anul 2017, conform programului de guvernare al PSD. Ei bine, până pe 10 octombrie 2019, când guvernul Dăncilă a picat prin moțiune de cenzură, numărul spitalelor regionale a scăzut de la 8 la 3, dar și acelea au rămas pe hârtie.
În doar câteva luni de guvernare, PNL a reușit să semneze contractele pentru 3 spitale!!! În doar CÂTEVA LUNI!!! Primul contract pentru un spital regional, cel de la Iași, a fost semnat de guvernul PNL pe 30 decembrie 2019. Contractul pentru spitalul regional Cluj a fost semnat la începutul lui aprilie acest an, iar cel pentru spitalul regional Craiova la finalul aceleiași luni.
3) Fondul de investiții propus de PNL vs fondul de investiții Dragnea & Vâlcov
PSD spune că PNL i-a copiat ideea creării unui fond de investiții. Nimic mai fals! Sunt diferențe fundamentale între ceea ce au încercat să facă Dragnea și Vâlcov și ce propune PNL.
În primul rând, Dragnea și Vâlcov propuneau înființarea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții pe care chiar aliatul PSD de acum, Victor Ponta, l-a numit FONDUL „JAFULUI NAȚIONAL”. Spune tot asta despre ceea ce voiau să facă cei din PSD.
În schimb, PNL propune înființarea Fondului Român de Investiții (FRI) pentru finanțarea unor investiții in domeniu de interes strategic. Acesta este unul pe model polonez care are are ca surse de finanţare bugetul de stat, fondurile UE, emiterea de obligațiuni și capitalul unor instituții financiare și agenții de investiții. Fondul este condus de un Consiliu de Supraveghere format din membri independenți.
4) IMM-urile și Start-up-urile
Cei din PSD au avut tupeul să își asume chiar și paternitatea programului IMM Invest. Asta în condițiile în care PSD critică în mod constant IMM Invest. De fapt, PSD și-a arătat „performanța” în privința susținerii IMM-urilor prin Start-Up Nation, care a fost un eșec în ultimii ani! În schimb, IMM Invest este un real succes: 8368 de firme au beneficiat de credite!!! 7.2 miliarde lei credite acordate!!! DEJA creditele prin IMM Invest reprezintă 10.5% din stocul total de credite în lei pentru companii. IMM Invest, lansat de guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani.
Culmea tupeului PSD este să spună că le-ar „fura” cineva programele. Autostrăzile, drumurile expres, spitalele regionale sunt vechi priorități de infrastructură a României de care guvernările PSD și-au bătut joc, au fost tergiversate sau blocate. PSD face declarații tardive, după ce și-a dovedit eșecul la guvernare. PNL are responsabilitatea de a arăta că România chiar are șansa la prosperitate.
Așadar, asta e realitatea cu privire la minciunile aruncate în spațiul public de către PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *