Pași importanți făcuți de Guvernul Orban pentru realizarea celui mai amplu și mai ambițios program de investiții propus vreodată în România

PNL Galați: Pași importanți făcuți de Guvernul Orban pentru realizarea celui mai amplu și mai ambițios program de investiții propus vreodată în România
În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul PNL anunța lansarea programului de relansare economică pentru România. Din acel moment și până azi, Guvernul condus de Ludovic Orban a reușit să adopte cea mai mare parte dintre actele normative anunțate.
Guvernul PNL dovedește că este determinat ca planul economic să își producă efectele cât mai curând. Implementarea măsurilor propuse de cabinetul Orban se face astfel într-un timp record, cu un efort uriaș din partea echipei guvernamentale. Efortul nu este însă în zadar pentru că PNL își dorește să arate românilor că ceea ce am promis devine realitate.
Planul economic al Guvernului Orban este răspunsul la situația de criză în care ne aflăm, iar măsurile sunt rezultatul consultării mediului de afaceri, a actorilor din societatea civilă, a organizațiilor neguvernamentale și sindicale.
Din acest plan economic face parte pachetul de ajutor pentru IMM-uri de un miliard de euro sub formă de granturi nerambursabile. Acest pachet vine ca o gură de oxigen pentru antreprenorii din România și a fost împărțit în trei proiecte, adoptate deja în primă lectură. Miliardul de euro va fi împărțit astfel:

 • 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant)
 • 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 200.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente)
 • 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de nici un ajutor în această perioadă)
  De asemenea, pentru creșterea competitivității IMM-urilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum alocarea suplimentară de fonduri prin Programul Operațional Regional Axa 2.2 cu un buget total de 450 de milioane de euro.
  Guvernul PNL a alocat un buget de 150 de milioane de euro pentru START-UP-urile pentru studenți în domenii competitive și inovative au fost deja aprobate de Guvern. Astfel, Executivul PNL încurajează spiritul antreprenorial și îi sprijină pe tinerii studenți să deschidă o afacere în domeniile cele mai moderne.
  Totodată, Guvernul PNL a aprobat schema de garanții de stat pentru credite pentru companiile care nu sunt IMM-uri, prin Eximbank. Ordonanța de urgență aprobată în ultima ședință de Guvern prevede un plafon de 4 miliarde de lei, dar acesta va putea fi extins la 8 miliarde. Astfel, un procent de până la 80% dintr-un credit contractat va fi garantat de stat. Numărul estimat al beneficiarilor care pot avea acces la acest produs este de 600 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de aproape 580 de miliarde de lei și cu un număr de de 1,7 milioane salariați.
  Guvernul PNL ia măsuri pentru ca economia României să își revină cât mai repede, iar românii să revină la viața lor normală de dinainte de criza de coronavirus. Ne dorim să Reclădim România după această perioadă grea și să fim mai puternici ca înainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *